Inici > Capítols

Capítols

26 - MIREIA GUBIANAS

La sabadellenca Mireia Gubianas tot just començava la seva carrera com actriu quan un productor argentí li va oferir un paper protagonista a un teatre de Buenos Aires. Allà, l’actriu catalana s’ha convertit en una de les cares més conegudes de l’Avinguda Corrientes, el centre neuràlgic de la vida teatral a la capital argentina. Troba a faltar Catalunya però està enamorada del públic argentí. Allà, el consum teatral està molt més estès que a Catalunya.


Veure vídeos

25 - CARLES ACERO

Treballar per a les Nacions Unides vol dir no tenir una destinació fixa. Precisament aquesta és una de les coses que més li agrada al Carles Acero de la seva feina. Aquest gironí de 31 anys, protagonista del nou episodi d’El Viatge d’Ulisses, va aconseguir una beca de l’ONU per a joves i ara viu a Santiago de Xile. Des d’allà ens explica cóm és viure a unes de les ciutats més poblades d’Amèrica Llatina.


Veure vídeos

24 - JOAN MONTERO

El català Joan Montero és investigador i treballa des de fa vuit mesos a un dels 10 millors centres mundials d'investigació de Harvard, a Boston. Està especialitzat en la recerca contra el càncer. Alguns dels fàrmacs més novedosos en la lluita contra el càncer han sortit d’aquí. Aquest jove investigador va fer la seva tesi a l'Institut d'Investigacions Biomèdiques de Barcelona, on va estudiar també els tumors i la manera de combatre’ls i això li va obrir el pas per poder fer un post-doctorat a l'estranger. Viure i treballar a Boston és una bona oportunitat per fer recerca mèdica, a Catalunya, reconeix ell, és més difícil.


Veure vídeos

23 - EDGAR DE LITRAN (Xile)

L’Edgar era actor i va decidir agafar-se un any sabàtic i se'n va anar a Xile. Allà es va enamorar de la Carola, una noia xilena amb qui es va casar i té tres fills. Els dos van deixar les seves feines relacionades amb el món del teatre i la televisió i van muntar el “De la Ostia”, un bar de tapes que s’ha convertit en punt de trobada dels catalans que viuen a Santiago de Xile. La seva mare i un amic de l’Empordà li han ensenyat algunes de les receptes que serveix al restaurant, en el qual part de la carta està en català.


Veure vídeos

22 - EVA CAPDEVILA (Mèxic)

L’Eva és barcelonina i va conèixer el Guillermo, un noi mexicà, per Internet i es van enamorar. Ho va deixar tot per ell. Actualment, és el seu marit, tenen un fill i viuen a Mèxic D.F. Allà, l’Eva és la responsable dels cursos de català de l’Orfeo Català de Mèxic, una institució que promou la cultura catalana a l’estranger. Per a ella és una gran satisfacció veure com els seus alumnes aprenen el català, una manera de no oblidar les seves arrels.


Veure vídeos

21 - JOSEFINA VALLÉS (Perú) i ROMÀ FORTUNY (Mèxic)

La Josefina i el Romà són dos catalans que han dedicat la seva vida a la religió i a ajudar als més necessitats a l’Amèrica Llatina. Durant més de 40 anys, la Josefina ha dirigit una escola prop de Lima, on ha intentat donar la millor educació possible a nens de barris empobrits. El Romà és un capellà obrer que va arribar a Chiapas (Mèxic) el 1997. Allà dóna suport a les comunitats indígenes a través de la diòcesi de San Cristóbal de las Casas. Té 78 anys i des de fa un any viu a cavall entre Mèxic i Sabadell.


Veure vídeos

20 - MERITXELL SOLER (Argentina)

La Meritxell Soler és una artista catalana que es va casar amb el Julián, un noi argentí amb qui viu a Buenos Aires. Ha realitzat tres documentals, un d’ells sobre el cinema Alhambra de la Garriga, el poble on va néixer. Ella ens ha ensenyat els carrers de Buenos Aires a través dels projectes fotogràfics i audiovisuals que està duent a terme.


Veure vídeos

19 - CASTELLERS (Xile i Brasil)

Des de fa uns anys els Castellers de Vilafranca contribueixen a la creació i formació de colles castelleres a Xile i al Brasil. Hem anat fins aquests països per veure com viuen el fet casteller i què és el que els han ensenyat els de Vilafranca en les diverses visites que els han fet. En aquests països llatinoamericans els castells més que un símbol són una eina d’integració social, sobretot pels nens que viuen en barris degradats.


Veure vídeos

18 - ALBERTO VIDAL (Uruguai)

L’Alberto Vidal és figuerenc i va marxar de ben petit a l’Uruguai, on dirigeix una empresa de pelleteria familiar, que importa el cuir de Catalunya. Ell ens ha ensenyat com funciona el seu negoci: la botiga i el taller de Montevideo on fabrica els articles de pell. La seva és la història de moltes famílies que van deixar Catalunya durant la postguerra. Amb ell hem recordat el que enyora de Catalunya, entre d’altres les fideuàs i els arrossos dels seus cosins de Girona.


Veure vídeos

17 - MANEL MODELO (Mèxic)

El Manel és consultor per un projecte de la oenegé catalana SETEM sobre la producció de cafè a Mèxic. Va marxar de Catalunya per 2 anys i en fa 11 que viu a San Cristóbal de las Casas amb la seva dona. Amb ell hem conegut el procés d’elaboració del cafè en les comunitats indígenes i el funcionament del comerç just. Alhora hem conegut com un cooperant treballa a distància i es relaciona amb la seu central de SETEM a Barcelona.


Veure vídeos

Pàgina 1 de 3

Cerca avançada

Capítols

Capítol 26

MIREIA GUBIANAS

La sabadellenca Mireia Gubianas tot just començava la seva carrera com actriu quan un productor argentí li va oferir un paper protagonista a un teatre de Buenos Aires. Allà, l’actriu catalana s’ha convertit en una de les cares més conegudes de l’Avinguda Corrientes,...

Capítol 25

CARLES ACERO

Capítol 24

JOAN MONTERO


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl